Smart TQM: Effektiv kvalitet- og miljøstyring skreddersydd for din suksess

Å opprettholde høy kvalitet og et ansvarlig miljøfokus er ikke bare viktig for å imponere kunder og overholde myndighetskrav. Det er også en vei til økt effektivitet og vekst for virksomheten din. Vår Smart TQM-metode er din nøkkel til å oppnå en grundig kvalitets- og miljøstyring som passer perfekt til dine behov, uavhengig av om du har mål om sertifisering eller ikke.

Smart TQM er ikke bare en enkel tilnærming; det er en svært effektiv måte å legge grunnlaget for kvalitets-, miljø- og/eller HMS-ledelsessystemer. Vårt mål er å tilpasse denne metoden for å dekke nøyaktig de kravene din virksomhet står overfor. Det inkluderer krav til sertifisering i henhold til ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, eller andre kunde- og myndighetskrav. Det beste av alt? Smart TQM passer for bedrifter i alle størrelser, fra små til mellomstore virksomheter. Og for å sikre at ditt ledelsessystem fungerer optimalt, er det avgjørende at du selv er den som driver prosessen.

Veien til suksess med Smart TQM

Smart TQM er strukturert rundt workshops og samlinger som tar deg gjennom trinnene mot en vellykket implementering. Her er hvordan du kan gå frem:

  1. Workshop: Kartlegging av prosesser og etablering av struktur

Den første workshopen handler om å forstå virksomhetens prosesser. Dette inkluderer å etablere en struktur og maler for dokumentasjon. Det er viktig å inkludere personer med god kjennskap til virksomheten, produkt- og tjenesteleveranse, og ansvarsfordeling. Ledelsens deltakelse anbefales sterkt.

  1. Workshop: Etablere kvalitetspolicy, mål og dokumentasjon

I den andre workshopen fokuserer vi på å etablere kvalitetspolicy og mål. Vi identifiserer også relevant lovverk og begynner å bygge opp den nødvendige dokumentasjonen, inkludert prosedyrer og rutiner. Det er også her vi introduserer en effektiv avviksprosess.

  1. Workshop: Risikostyring og kompetanseplanlegging

I den tredje workshopen blir risikostyring nøkkelen. Vi etablerer revisjonsprosesser og fastsetter behovet for kompetanse. Vi utarbeider en plan for opplæring i ledelsessystemet for å sikre at alle er klare til å levere på sitt ansvarsområde.

Effektiv Implementering støttet av TQM Enterprise

Implementeringen av ledelsessystemet går hånd i hånd med Smart TQM-prosessen. Gjennom samlingene guider vi deg gjennom alle elementene som må være på plass, inkludert prosesskart, dokumentasjon og styring av prosedyrer. Alt dette dokumenteres i TQM Enterprise.

En viktig milepæl etter hver samling er utviklingen av en handlingsplan med klart definerte oppgaver, ansvarlige personer og tidsfrister. Perioden mellom samlingene varierer, men vi anbefaler generelt 3-5 uker. Dette gir nok tid til å gjennomføre oppgavene uten at fremdriften lider. Vår kunderådgiver er tilgjengelig mellom samlingene via telefon og e-post for spørsmål og veiledning.

Kundens Aktive rolle

Vi oppfordrer deg til å organisere ledelsessystemimplementeringen som et prosjekt. En intern prosjektleder bør utnevnes for å sikre fremdrift og oppfølging. Vår rådgiver fungerer som en ekstern prosjektleder og fasilitator.

Å ta eierskap til prosessen og ledelsessystemet er avgjørende. Dere bør lede prosjektet selv, men med vår veiledning og støtte. Dette sikrer at ledelsessystemet ikke bare er tilpasset deres spesifikke behov, men også at det oppfyller interne krav samt krav fra kunder, myndigheter og standarder.

Veien til sertifisering

For de som søker sertifisering, tilbyr vi en skreddersydd prosess med et sertifiseringsprogram. Eksterne revisorer gjennomfører sertifiseringen for å bekrefte at ditt ledelsessystem er i samsvar med gjeldende standarder. 

Ta kontakt her.

Smart TQM er ikke bare en metode; det er en vei til suksess. Ved å implementere en effektiv kvalitets- og miljøstyringsprosess, vil din virksomhet være rustet til å møte dagens utfordringer og lykkes i morgendagens konkurranselandskap.

Forfatter: Kathinka Natvig

Del innlegg:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-post
Utforsk

Relaterte innlegg

4human TQM leverer prosessorienterte styringssystemer for HMS, Kvalitet og Ytremiljø til mer enn 400 juridiske virksomheter i privat og offentlig sektor.

KONTAKTINFO

Ta kontakt med oss